Connect with us

Hi, what are you looking for?

El Pais Noticias

Noticias

Joan Isaac i Daniel Sesé barregen imatge poesia i cançó a ‘7 pecats capitals’ | Cultura 

Ja molt abans que la pandèmia arribés per arrasar-ho tot, la indústria discogràfica vivia moments de pura agonia, els suports físics eren cosa d’un passat nostàlgic i els creadors de tots els estils (fins i tot els més comercials) veien amb impotència com les seves feines es perdien a les xarxes tant en l’aspecte econòmic com material. En la recerca d’un format tangible i perdurable per compartir el seu treball amb els seus possibles consumidors estan apareixent els objectes artístics en els quals la música és una part important, però no l’única.

Un exemple brillant d’aquesta recerca és l’últim treball d’un dels nostres cantautors històrics encara en actiu, Joan Isaac, en aquest cas en col·laboració amb l’il·lustrador, dissenyador gràfic i també cantautor Daniel Sesé. El seu treball conjunt 7 pecats capitals acaba de ser publicat per l’editorial Llibres del Segle de Girona. Es tracta d’un disc-llibre de format mitjà (21,5 cm x 21,5 cm) en el qual conviuen set cançons d’Isaac, cada una sobre un d’aquests pecats, amb altres poemes introductoris i les coloristes i impactants il·lustracions de Sesé, també sobre cada un dels anomenats pecats capitals.

«La idea va néixer el març de l’any passat, és a dir a l’inici de la pandèmia», explica en una conversa telefònica Joan Isaac. «Va ser la materialització d’aquelles setmanes terrorífiques en què veia el món des de la finestra amb la sensació que estàvem passant per una penitència per haver fet les coses malament, probablement amb la natura. El sentiment de penitència i pecat em van portar als set pecats capitals, però per donar-los un pas de rosca, ja que no són més que una mentida que no és a les Escriptures i que es va inventar la humanitat al segle IV».

Isaac ha dedicat una cançó a cada un dels pecats capitals i les ha gravat amb la màxima simplicitat, en una d’aquestes ocasions en què clarament menys és més, reduint-ho tot a la seva veu i el piano de Toni Olaf Sabater, sense que es trobin a faltar els arranjaments més exuberants de produccions anteriors, al contrari: Joan Isaac en estat pur. Això sí: el minutatge no arriba a la mitja hora, excessivament curt per a un disc a l’ús. «Set pecats, set cançons», prossegueix el cantautor d’Esplugues de Llobregat. «Només amb això no podia fer un espectacle o un disc, seria una estafa. Llavors va sorgir la idea de fer una cosa diferent i fer-ho amb Daniel Sesé, amb qui ja havia col·laborat anteriorment. A més, el cedé com a tal ja ha desaparegut del món, només ens serveix als artistes com a targeta de visita per buscar concerts. Ningú no compra cedés, així que vaig buscar alguna cosa amb valor afegit».

A més de les cançons d’Isaac el llibre inclou, a tall d’interludis, altres poemes sobre el mateix tema d’autors tan diversos com Ángel González, Aute, Vicent Andrés Estellés o Bartomeu Rosselló-Pòrcel. «A més del llibre hem creat un espectacle amb Carme Sansa en què jo canto les set cançons acompanyat per un piano i un contrabaix i ella recita aquests poemes tots directament o indirectament lligats amb aquests pecats».

Una altra nota diferencial del nou treball d’Isaac i Sesé és la seva distribució exclusivament en llibreries. «Crec que el públic dels cantautors, i també d’altres estils com el jazz, està més interessat per la cultura en general i més obert a visitar una llibreria», conclou Isaac. «Per això crec que és necessari deixar de banda les discogràfiques, que ja ni tan sols existeixen, com no existeixen les botigues de discos, i contemplar la distribució a les llibreries com una bona opció de futur».Source link

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

You May Also Like

Noticias

La casa con jardín del neuropsiquiatra Boris Cyrulnik (Burdeos, 84 años) en La Seyne-sur-Mer es un rincón de paraíso. El Mediterráneo está a cuatro...

Cultura

El govern d’Ada Colau vol que la cultura barcelonina sigui, juntament amb la salut i l’educació, un dret per a tots els ciutadans, amb...

Noticias

La ballarina i coreògrafa belga genera un estimulant sotsobre al Mercat de les Flors Aquest cap de setmana el Mercat de les Flors de...

Noticias

Ángel Gabarre, Juañares y Montoyita (de espaldas), en un momento de su concierto en Madrid en el festival Suma Flamenca. SUMA FLAMENCO 2021 TEATROS...