Connect with us

Hi, what are you looking for?

El Pais Noticias

Noticias

Barcelona permetrà que se celebri la revetlla de Sant Joan a les platges | Catalunya“És previsible que aquest any es recuperi la revetlla de Sant Joan a les platges de Barcelona i de la resta de municipis de l’àrea metropolitana. Encara no s’ha acabat de concretar, però ja avanço que les platges de Barcelona estaran obertes”, ha admès aquest dilluns el tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle. El responsable polític de la Guàrdia Urbana ha advertit que el cos municipal continuarà desmantellant botellons per no complir les mesures anticovid, però alhora ha anunciat que es permetrà la celebració de la revetlla a les platges. En la revetlla de 2019 –l’any passat es va prohibir la festa a la sorra per culpa de la pandèmia– es van concentrar 60.000 persones en els cinc quilòmetres de platja de la capital catalana i van deixar abandonades més de 20 tones d’escombraries a la sorra durant la celebració.

Batlle ha fet aquestes declaracions durant la presentació del grup de platges de la Guàrdia Urbana. 90 agents que en pantalons curts i amb bicicleta, a peu, amb llanxa o en quad patrullaran les platges des d’aquesta setmana i fins a finals de setembre.

L’intendent major de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, ha destacat que aquesta unitat prestarà especial interès a cinc àmbits d’actuació. “D’una banda, el sanitari vetllant perquè es mantenen les distàncies, s’utilitzin les mascaretes i es controlin els aforaments de les platges. Tindran especial interès a mantenir la convivència amb actuacions, sobretot, en la venda ambulant. També tindrem molt present la prevenció d’actes delictius de la seguretat viària i el control marítim fins a 200 metres de la costa”, ha destacat Velázquez.

L’inspector Jordi Oliveras ha presentat les xifres de les actuacions de la unitat, que fa deu anys que està en funcionament, tant del 2019 com del 2020, en el qual no va haver-hi turisme i en la qual es va prohibir durant mesos l’accés a les platges. El 2019 els agents van interposar 18.719 denúncies a venedors ambulants mentre que el 2020 en van ser 8.927. Pel que fa a les begudes intervingudes van passar de 172.000 el 2019 a 70.000 el 2020. El nombre de fets delictius comesos a la sorra va passar de 917 a 289 i el de detencions, de 161 a 60.

“L’estiu del 2021 creiem que serà semblant al d’abans de la pandèmia. Esperem el retorn del turisme”, ha destacat Batlle. Malgrat tot, el tinent d’alcalde ha assegurat que continuaran mantenint els dispositius que acaben amb els botellons a les places i platges de la ciutat malgrat que com ell ha anunciat es podrà celebrar Sant Joan a les platges.Source link

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

You May Also Like

Noticias

La casa con jardín del neuropsiquiatra Boris Cyrulnik (Burdeos, 84 años) en La Seyne-sur-Mer es un rincón de paraíso. El Mediterráneo está a cuatro...

Cultura

El govern d’Ada Colau vol que la cultura barcelonina sigui, juntament amb la salut i l’educació, un dret per a tots els ciutadans, amb...

Noticias

La ballarina i coreògrafa belga genera un estimulant sotsobre al Mercat de les Flors Aquest cap de setmana el Mercat de les Flors de...

Noticias

Ángel Gabarre, Juañares y Montoyita (de espaldas), en un momento de su concierto en Madrid en el festival Suma Flamenca. SUMA FLAMENCO 2021 TEATROS...