Connect with us

Hi, what are you looking for?

El Pais Noticias

Noticias

Bars i restaurants: L’estiu del ‘paquito’ | Estil


El Puestu

‘Paquito’ del restaurant El Puestu.

Al Puestu no han passat per alt l’arribada del ‘paquito’. En aquest bar de platets i vins del barri del Fort Pienc, amb taules altes i tamborets en un agradable interior o en una terrassa per on sempre passa l’aire, el podreu tastar a qualsevol hora des de les dotze del migdia fins a mitjanit. La mossegada inclou cuixa de xai desossada, ceba encortida, maionesa de cibulet i escuma de curri. Una delícia que es menja en un tres i no res. Si teniu curiositat per la recepta, la podeu consultar aquí. I si voleu completar l’àpat, ho podeu fer amb les costelles de conill arrebossades amb salsa tàrtara, la sardina fumada amb germinats i maionesa de raifort, la ventresca confitada en oli de fum o el biquini amb tòfona. Carrer Ribes, 39, Barcelona.

Bodega Pasaje 1986

El 'paquito' de la Bodega Pasaje 1986.
El ‘paquito’ de la Bodega Pasaje 1986.

En aquesat bodega amagada en un passatge de Sants trobareu el ‘paquito’ dins d’un mollete (pa de molla tova) de curri que pasa uns segons per la fregidora. Després el farceixen amb carn del coll del xai rostida i desossada, que guarneixen amb cogombre encortit, ceba vermella i mostassa en gra. Us deixem la recepta per si el voleu replicar a casa. Per seguir picant, el més recomanble és que tasteu els seus chicharrones de Cadis amb cítrics, els espàrrecs blancs a la brasa amb ajoblanco, i si aneu més forts, no deixeu escapar una cassoleta de rajada a l’all cremat o una terrina de peus de porc guisats amb bolets i botifarra negra. Per baixar rodolant, animeu-vos a provar el llom de vaca madurada feta a la brasa. Gran Via, 162, Barcelona.

Sants es crema

El 'paquito' de Sants es crema.
El ‘paquito’ de Sants es crema.

A Sants es crema estan especialitzats en els entrepans i en la graella. Qualsevol producte i combinació és susceptible de formar part de les seves creacions. Amb el ‘paquito’ també demostren aquesta inventiva, el que proposen és de lletons de xai marinat a la graella amb una salsa indonèsia picant, que també porta amanida vietnamita amb salsa de cacauet i fulles de menta, cilantre i verdures encortides. Tot plegat dins d’un pa de brioix, explica el cuiner Jordi Bernús. Si teniu la boca feta aigua, us temptem més amb altres recomanacions de la casa, com l’entrepà de ventresca de tonyina amb pa d’algues, maionesa de kimchi i shitake a la graella; o el de papada de porc amb pa de focaccia d’herbes, que du una salsa de chote, o el biquin amb pa de vi, a base de carbassa fumada, formatge Cabriola, pipes i espàrrecs, amb la mantega fumada. Comtes de Bell lloc 118, Barcelona.

Monocrom

El 'paquito' de Monocrom.
El ‘paquito’ de Monocrom.

Reconegut per la seva carta de vins naturals, el Monocrom és un restaurant de cuina de mercat que es basa sobretot en el producte de temporada i té una oferta que varia sovint. També s’han apuntat a la campanya de promoció del xai i ho fan amb un entrepà, amb pa de mollete, que porta xai rostit amb albergínia fumada i nata agre (amb sàlvia i menta). La recepta completa també es pot consultar. Per als que no en tingueu prou, val la pena tastar les seves croquetes de rostit, els macarrons gratinats o el parmentier de patata, ou ferrat i sobrassada, a més del bacallà amb samfaina o la costella de porc de Cal Rovira. Plaça Cardona, 4, Barcelona.

Barbut

Un entrepà del Barbut.
Un entrepà del Barbut.

Aquesta campanya no es vol aturar a la capital catalana, sinó que vol anar una mica més enllà per engrescar tothom a menjar xai. De la llista de bars que s’hi han apuntat encara n’hi ha que no l’ofereixen, però n’hem trobat un, el Barbut a Vilassar de Mar, que ja el té ideat i el començarà a oferir a partir de l’1 d’agost. Marcos Duran, el propietari, explica que el seu ‘paquito’ portarà espatlla de cabrit desossada, feta al forn amb romaní i vi blanc, acompanyada de ceba cruixent, ruca i all-i-oli. Tot plegat dins d’un pa de viena. Mentrestant, recomana que tasteu l’entrepà d’aquest mes, de vedella amb ceba caramel·litzada i foie, o un clàssic de la casa que anomenen Espinete: entrepà de llom amb ou fregit, tòfona i formatge brie. Carrer de Ca l’Aduana, 63, Vilassar de Mar.

Source link

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

You May Also Like

Cultura

El govern d’Ada Colau vol que la cultura barcelonina sigui, juntament amb la salut i l’educació, un dret per a tots els ciutadans, amb...

Noticias

La ballarina i coreògrafa belga genera un estimulant sotsobre al Mercat de les Flors Aquest cap de setmana el Mercat de les Flors de...

Noticias

Per desgràcia no és una novetat que en alguns sectors de la nostra societat ⎯la catalana em refereixo⎯ només es toleri la diversitat d’opinió...

Noticias

A Barcelona van dormir ahir a la intempèrie 895 persones segons el recompte fet per 633 voluntaris de la Xarxa d’Atenció a Personas Sense...